Friday 21 September 2012

Courses: Bring it on!


McNally harmaassa kelissä
Harmaata ilmaa pukkaa. Tuo lahti, joka siis ulottuu Halifaxin ja Dartmouthin alueelle, nostaa usein illalla huikean usvan kaupungin ylle. Sitä on ihan hauska seurailla. Nyt on muutenkin ilmeisen tyypillinen Halifax-keli: usvaa, sumua, pientä sadetta. Tosin lämpötila tuntuu trooppiselta kosteuden takia. Ulkona tulee kuuma äkkiä. Edelleen voi edetä shortseissa, tennareissa ja t-paidassa. Tänään tsekkaillessani säätä ulkoilua varten (piti päästä ostoskeskukseen hankkimaan kamera, älkää jättäkö omianne Suomeen niin kuin minä!), totesin, että joo kylmä, koska syyskuun 21. päivä. Varauduin hupparilla ja kuoritakilla ja vaikka millä vain huomatakseni, että on muuten kuuma! Mittari näyttää edelleen 17-19 astetta celsiusta. Ja paikalliset on sitä mieltä että on syksy! C´moon!

Kurssit käynnissä

Tälle syksylle mulla on kolme kurssia, jotka ovat 5000-tason eli viidennen vuoden kursseja. Kurssit ovat financial accounting, statistics for managers ja managing IT and technology. Statistics ja IT-management -kurssit sain suoraan hyväksytettyä HOPSiini opintorakenteen muutoksella. Samalla anoin HOPSiini kurssit: organizational behaviour, management of operations ja marketing management. Ko. kurssit täyttävät vaihtoehtoiset syventävät opinnot (24op). Näistä kertynee mulle 25op. Accounting olikin sitten kinkkisempi juttu. Se ei suoraan sovellu ohjelmaani, joten joudun täydentämään sitä business finance -kurssilla. Näillä kahdella pystyn sitten todennäköisesti hyväksilukemaan rahoituksen ja laskentatoimen johdantokurssin. Ei ehkä täydellinen kauppa, mutta haluan oppia myös financea. So why not?

Saint Marys Uni. Student´s Association

Tän syksyn kurssit tuntuivat aluksi sekavilta kuin SMUSA:n ilmoitustaulu. Mutta ei hätää. Kun on pari kertaa lukenut course syllabukset läpi, merkannut kaikki dead linet (joita on paljon) kalenteriin ja yrittänyt katsella, että mitä multa nyt ihan oikeasti vaaditaan, alkaa homma selviämään. Tehtäviä on viikottain joka kurssilla ja osa niistä on oikeasti haastaviakin. Esimerkiksi accounting-kurssi on ihan uutta tämmöiselle organisaatio-leadership-ihmiset on tärkein voimavara -tyypille. Sitten proffat. He ovat varsin erilaisia. Yksi sanoo: I don´t teach, you have to teach yourselves and the others! Okeii.. Toinen puhuu hiljaa: kaikkien pitää vaan olla shut up ja jos joku yskäisee, jää puolet lauseesta kuulematta ja kolmas on normaali luennoitsija, joka vaan rakastaa työtään. Eli aika perus sekoitus eri tyylejä. Mutta se ammattitaidon määrä on vaan valtava jokaisella!

Ainiin, yksi mainitsemisen arvoinen asia: kaikki kurssit tälle syksylle sisältävät projektityön, jonka merkitys kurssin läpäisemisessä on aika suuri (40-50%). Tämä tarkoittaa, että opiskelijat ottavat itse yhteyksiä yrityksiin ja kysyvät caseja hoidettavaksi: Yhteen firmaan täytyy tehdä laskentaprojekti, yhteen firmaan laaditaan IT-strategia ja yhteen pyritään rakentamaan jokin statistics-case, joka auttaisi firmaa vähentämään tuotantokustannuksia. Katotaan miten meidän ryhmän käy!

All right. Ens kerralla yritän saada vähän matskua ympäristöstä. Lähellä on Point Pleasent Park, jossa käy paljon jengiä liikkumassa. Ehkäpä sieltä jotain. Tai sitten kampukselta. Katotaan.

Cheers!



No comments:

Post a Comment