Sunday 9 September 2012

Here we go!


Saint Mary´s logo
Ok, on syyskuun yhdeksäs päivä, kello on 5:50pm (23:50 Suomen aikaa) ja istun Saint Mary´s universityn Loyola -asuntolan pikku kämpässäni ja mietin, että miten tämä kaikki pitäisi aloittaa ja kertoa. Saavuin nimittäin Kanadan Halifaxiin reilu viikko sitten ja sen jälkeen on tapahtunut melko paljon. No, ensivaikutelman perusteella kanadalaiset ovat äärimmäisen kohteliasta ja mukavaa porukkaa. Lentokenttävirkailijatkin olivat asiallisia ja virallisia, mutta auttavaisia. Ja eka juttu: lähestulkoon joka keskustelu alkaa sanoilla:"how are you?" ja päättyy: "have a good one". Nice start!



meikä
But first things first! Olen siis opiskelija LUT:lla tietojohtamisen maisteriohjelmassa. Ikää on kertynyt jo yli 30 vuotta ja työelämää on takana yli kahdeksan vuotta. En siis ole välttämättä se "perus vaihto-opiskelijatyyppi". Ei, olen elämää ihmettelevä, jatkuvasti oppiva (opiskeleva?) tapaus, joka halusi tehdä jotakin muuta ja jotakin uutta. Ja en mä nyt niin vanha ole!

Tässä blogissa pyrin kertomaan minkälaista on opiskelu (vanhemmalla iällä) ulkomailla, mitä haasteita siihen liittyy ja mitä kannattaa ehkä ottaa huomioon jos suunnittelee lähtöä. Pyrin myös kertomaan kurssisisällöistä ja elämästä muuten. Ja joo, haasteita on piisannut lähtöön liittyen ihan riittävästi, mutta mikään ei ole ollut ylitsepääsemätöntä! Kerron näistä asioista sitten myöhemmin tarkemmin ja enemmän.


Ensimmäisen viikon tunnelmat


Osa meistä internationaleista ja majakka
Saint Mary´sissa orientaatio on järjestetty erinomaisesti. Tavoille on ollut opettamassa group of international volunteers, jotka siis ovat koulussa jo jonkin aikaa opiskelleita ulkomaalaisia ja kanadalaisia. Ohjelmaan on sisältynyt paljon tutustumista erilaisten pelien kautta ja yhteisten tapahtumien avulla. On istuttu iltaa Gorsebrookissa (yksi kampuksen ravintoloista), on pelattu bingoa (sekin on yllättävän viihdyttävää kun tunnelma on katossa..) ja sitten on istuttu auditoriossa kuuntelemassa miten poliisi kertoo, että ilman ajokorttia ei vaan saa ajaa ja pyöräillessä on käytettävä kypärää ;). Yksi mainitsemisen arvoinen orientaatioreissu oli bussimatka Peggy´s Coveen. Peggy´s Cove on pikkukylä tai majakka-asema tms. jossa pääsee ihastelemaan Atlantin mahtavuutta. Siellä on yksi ravintola ja tietysti gift shop. Tässä tarkemmin: Peggy´s! No kuitenkin, volunteers -joukko on ottanut jokaisesta uudesta opiskelijasta kopin ja ohjannut toimintaan mukaan. Toki vanhempi yksittäinen maisteriopiskelija on välillä hieman ihmeissään nuorison kanssa, mutta onneksi joukossa on muitakin senioreja ja masters degree studentteja. Varsinkin saksalaisten MBA-opiskelijoiden kanssa tulee hyvin juttuun!

Näin. Tällä lähtee raportti käyntiin. Ensi kerralla kerron mihin pitää varautua taloudellisesti. Ja ehkä kerron mitä kaikkea kannattaa varautua tekemään hakuprosessin aikana, joka siis alkoi osaltani noin kahdeksan - yhdeksän kuukautta sitten. Later!

ps. http://www.smu.ca/

No comments:

Post a Comment