Sunday 21 October 2012

Biking stuff.


Perusharmaa keli.
Tämä on nyt sitten sellainen arkipäivitys. Nimittäin mitään suurta ja ihmeellistä ei ole oikeastaan tapahtunut. Kurssit rullaavat ihan ok ja olen pikkuhiljaa päässyt sisälle opiskelutahtiin. Se on tosiaan tullut huomattua, että arvosanoja ei tipu ihan helposti ja töitä saa tosiaankin tehdä. Aika paljon on uutta sanastoa tullut vastaan ja tietysti uusia termejä ja määritelmiä. Social science guy on hieman ihmeissään accounting equityn, accrued liabilitiesien ja nonparametrical testien kanssa. Mutta sitä varten tänne kai tultiin, että opitaan jotain, right? Yksi midterm test on takana (accounting - meni läpi :) ja yksi on tulossa ensi viikolla (statistics). Tiedän siis mitä teen alkavan viikon iltoina: statistical problems. Mid termien osuus kokonaisarvosanasta riippuu hieman kurssista. Statseissa osuus on vain 15%, mutta accountingissa taas 20%. Kolmannella kurssilla (IT-strategy) ei mid termiä edes ole, vaan se on korvattu itseopiskelutehtävillä eri aiheista: supply-chains, CIO, IT-strategies.. jne. Ihan hyvä systeemi.


Sitten fillarihommia. Kuljetin oman fillarin tosiaan tänne mukanani. Lentokonekuljetus maksoi huimat 9 euroa. Mulla oli kuitenkin oma kätevä laukku siihen hommaan, joten se laskettiin ilmeisesti isoksi matkalaukuksi. Yleensäkin jos meinaa ottaa mukaan jotain isompaa tavaraa, kannattaa asiaa kysäistä etukäteen lentoyhtiöltä. Ja tosiaan pyörän ottaminen mukaan kannatti. Halifax on bike-friendly city ja fillarilla pystyy kätevästi ajamaan liikenteen joukossa. Kavelykadut tai -tiet ovat kapeita, joten niitä kannattaa välttää pyörällä ainakin ruuhkaisaan aikaan. Kypärä pitää olla päässä, muuten voi tulla sakot. Koulun lähellä ei mitään mahtavaa maastopyöräilymestaa ole, mutta maantiepyörähommiin pääsee tietysti helposti. Onneksen olen tutustunut pyöräilyhenkiseen porukkaan täällä ja parina viikonloppuna on tullut käytyä sitten hieman kauempana ajelemassa. Hommaan tarvitaan tiestysti auto, johon fillarin voi sulloa. Maastopätkille ei ihan nopeasti pääse koululta jos meinaa pyörällä siirtyä. Siksi kannattaa olla kaveri, jolla on auto :) Yksi asia on tietysti fillarin säilyttäminen. En ole vielä löytänyt paikkaa ground leveliltä, johon pyörän jemmata, joten olen sitten sujuvasti roudannut fillarin aina kämppään. Se on ihan ok, mutta ruuhka-aikaan hississä on hieman tukalaa pyörän kanssa ja portaiden koluaminen yhdeksänteen kerrokseen ei ihan koko ajan innosta. Sitten tiestysti pitäisi päästä pesemäänkin sitä tsygää välillä... No homma hoitunee jotenkin. Tärkeintä on ajaa Kanadassa maastopyörällä ;) Loput on ei niin tärkeää.


Mitä vielä... niin syksy on vihdoin tullut (21. lokakuuta). Puut muuttuivat punaisiksi ja oransseiksi tällä viikolla ja ilmat ovat alkaneet viiletä. Esim. viime viikonloppuna tuli ajettua +5 kelissä. Nojoo, tänä sunnuntaina mittari näytti +17... ainakin vähän aikaa päivästä. Eli ota nyt sitten näistä keleistä selvää. Sataa aika usein, joten hyvät kamat eli kuorivaatetus kannattaa olla kunnossa. Tosin olen pyrkinyt valkkaamaan aurinkoisia päiviä pyörähommiin; ei tarvitse huoltaa niin paljoa. Saa nähdä milloin täällä lumet tulee (tai slush kuten paikalliset sanovat). Täytynee panostaa kuitenkin hyviin talvikenkiin, omat jäivät kotiin... Right. Tällaista tällä kertaa. Ensi kerralla kattellaan, että mites ne mid termit nyt sitten oikeesti meni ja mitä uutta on saatu aikaiseksi. Keep in touch!
.



No comments:

Post a Comment