Friday 7 December 2012

Itsenäisyyden jälkitunnelmat

Tällä kertaa kirjoitan itsenäisyyspäivän jälkitunnelmissa. Niin. eilen tosiaan Suomessa juhlittiin; itse vietin iltaa accounting kirjan parissa kerraten tenttiin, joka on siis ensi viikolla. No, oli sentään pikkujoulut illalla ystävieni Gregin ja Julien luona. Mun itsenäisyyspäivä/pikkujoulujuomana toimi egg nog, joka oli jännittävä, mutta yllättävän hyvä kokemus.

Mutta niin, siitä itsenäisyyspäivästä. Tosiaankin välillä on tunne, että mitä sinne kotiin jäikään ja mitä haluaisin pitää tai siis saada tänne. No, tokihan tämä reissu kestää vain vuoden ja samat kuviot odottaa siellä kotona kun palaan, mutta silti pistää miettimään, että mitä sitä oikeasti arvostaa ja mikä on tärkeää. Eilen olisin todellakin halunnut olla taas kotona ja juhlia hetken kaverien/työkaverien/perheen kanssa. On tosi hienoa huomata, että on asioita, joita kaipaa, arvostaa ja joiden puolesta haluaa juttuja tehdä. Samalla herää myös kysymyksiä: miksi halusin tulla tänne missä olen, olenko saavuttanut ne asiat, jotka halusin? Ja vastauskin on helppo: halusin nähdä uutta, kehittää itseäni ja kasvaa johonkin. Ja mitä saavutuksiin ja tavoitteisiin tulee niin kyllä, olen saanut jo niin paljon enemmän kuin osasin ikinä ajatella: uusia ystävyyksiä, uutta tietoa ja osaamista, kokemuksia ja elämisen riemua. Paljon on tietysti työtäkin pitänyt tehdä ja asioita ei ole vain voinut "keräillä". Paljon on ollut sopeutumista ja ihmettelyä. Mut enemmän iloa, selkeyttä ja katseen kirkastumista; tää on hyvä näin ja haluan olla täällä.

Joku analyysi-ihminen voisi sanoa, että kulttuurishokin toinen vaihe on saavutettu. Se ilmenee kysymyksenä (ja koti-ikävänäkin): onko tää nyt kaikki sen arvoista. Ja vastauksen tiedän: on! Ehdottomasti. En vaihtais päivääkään pois.

Ehkä tämä postaus oli semmonen välitsekkaus. Mitä olen saanut aikaan ja mitä on edessä -tyyppinen pohdinta. Olen tyytyväinen kun saan olla täällä koko vuoden ja jatkaa vielä siis toisen lukukauden. Vastahan mä tänne tulin! Olisi harmillista lähteä. Todellakin arvokasta, joka sekunti.

Later :)

No comments:

Post a Comment